Montasser AlDe'emeh riskeert een jaar cel

Er hangt jihadexpert Montasser AlDe’emeh een jaar cel boven het hoofd. De aanklager eist die straf na een beschuldiging wegens schriftvervalsing, dat schijft Het Nieuwsblad. Samen met drie anderen staat AIDe’emeh terecht in Mechelen omdat hij ervan verdacht wordt een vals getuigschrift te hebben opgesteld voor Jawad O., waaruit bleek dat die een deradicaliseringscursus volgde bij Montasser.

“Het gaat om een ongelooflijke vorm van plat bedrog, dan nog van een imam, advocaat en jihadexpert, om de rechtsstaat op te lichten”, zegt de openbare aanklager. Khalid O. en Montasser worden ervan verdacht eind november een vals getuigschrift te hebben opgesteld voor Jawad O. Daaruit moest blijken dat Jawad een deradicaliseringscursus volgde bij Montasser in het centrum 'De Weg Naar' in Sint-Jans-Molenbeek.

Getuigschrift
Jawad O. zit sinds 24 november 2015 in voorlopige hechtenis. Hij wordt in verdenking gesteld van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Door het vals getuigschrift wilden Khalid O. en Montasser A. Jawad vermoedelijk vrij krijgen.

Eerder werden vier huiszoekingen gehouden in Molenbeek, Mechelen en in de gevangenis van Antwerpen. Khalid O., zijn broer Jawad O. en Montasser AlDe'emeh werden toen meegenomen voor verhoor.