Sony brengt betaalbare VR-bril uit

Sony lanceert vandaag haar eerste virtualrealitybril, de PlayStation VR. Vanaf tien uur vanochtend konden gamers die vooraf een bestelling hadden geplaatst, hun bril afhalen. Eerder kwamen de dure Oculus Rift en HTC Vive al uit en ook Samsung en Google kwamen met een bril. Al werken die twee laatsten wel met behulp van je smartphone. Sony, het bedrijf achter PlayStation, brengt nu de eerste volwaardige ‘betaalbare’ VR-bril uit.

Met een VR-bril lijkt het alsof je middenin de game staat. Het scherm bevindt zich recht voor je ogen en je omgeving verandert wanneer je met je hoofd heen en weer beweegt. Race-, schiet- of andere spelletjes met veel actie en beweging worden op die manier levensecht.

De VR-brillen die al op de markt waren, zijn best duur. Voor een Oculus Rift betaal je al snel zo’n 550 euro en een HTC Vive kost zelfs 799 euro. Bovendien heb je voor beide brillen een zware en gespecialiseerde computer nodig, die ook weer veel geld kost.

Heel wat mensen hebben al een PlayStation 4 staan. Om te gamen in virtual reality, hoef je dus enkel de bril van 399 euro kopen. En een set bolvormige controllers van 80 euro en een camera van 60 euro die je bewegingen volgen. Met een totaal kostenplaatje van 540 euro is het de eerste VR-bril die zich in het middelste prijzensegment bevindt. 

Bekijk ook: