Gezin verliest derde kind in verkeer

Een koppel uit het Oost-Vlaamse Stekene is deze week voor de derde keer een kind verloren bij een verkeersongeval, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Nadat het verkeer al het leven kostte aan een van hun dochters en een zoon, kwam nu ook een andere dochter om het leven nadat ze de controle verloor over haar stuur.

Het ongeluk gebeurde eergisteren in het Nederlandse Axel. De auto van de 26-jarige Lotte C. belandde naast de weg op zijn kop in een gracht. De jonge vrouw raakte zwaargewond en moest uit het autowrak bevrijd worden door de brandweer. Ze werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later die dag aan haar verwondingen.

Het gezin telt negen kinderen. Ook hun zoon Bram stierf enkele jaren geleden in het verkeer. Hij knalde op 19-jarige leeftijd met zijn auto tegen een muur in het centrum van Stekene in 1998. Acht jaar later kwam zijn 21-jarige zus Joke om het leven toen ze de controle verloor over haar stuur in datzelfde Stekene. Ze lag nog acht maanden in coma, maar bezweek uiteindelijk toch. Nu is ook Lotte gestorven. "Dit is het derde kind dat ik verlies", zei mama Kris in een korte reactie. "Ik weet echt niet meer hoever mijn draagkracht nog reikt."

Foto: archief