Vlaamse pedofiel ontmaskerd door tieners

Een Vlaamse pedofiel gaat viraal nadat enkele jongeren Skypegesprekken met de man hebben opgenomen en op YouTube hebben geplaatst. Dat schrijft De Morgen. Afgelopen zomer werd de man op basis van de beelden opgepakt en vrijgelaten onder strenge voorwaarden, maar intussen zou hij gewoon verder doen.

Via Omegle, een site waarop je met wildvreemden kan chatten, gaat de man op zoek naar minderjarigen. Hij vraagt op de site de gegevens van die jongeren en voegt hen dan toe op Skype. Als hij hen zo ver heeft gekregen dat ze hun webcam aanzetten, begint hij hen oneerbare voorstellen te doen.

Zo vroeg hij de tieners of ze hun t-shirt en andere kledingstukken wouden uitdoen en toonde hij zelf hoe hij over dildo's wreef.

Opgepakt
Een aantal jongeren hadden al snel door dat de man geen goede bedoelingen had en filmde de gesprekken. Die plaatste ze daarna op YouTube en de man ging al snel viraal. Sommige video's werden zelf honderdduizend keer bekeken.

Journalisten van De Morgen speelden uiteindelijk de beelden door aan de politie en die pakten de man afgelopen zomer op. Het gaat om een 61-jarige man uit Oost-Vlaanderen. De man werd terug vrijgelaten, maar hij kreeg "strenge voorwaarden" opgelegd. Toch ging de man ongestoord verder;

Gaat verder
Zijn laatste video dateert van vorige week. Het parket wil niet zeggen of hij daarmee zijn voorwaarden schendt en of hij sinds zijn eerste aanhouding nog eens voor de onderzoeksrechter moest verschijnen.