Bonden ING dienen stakingsaanzegging in

De vakbonden bij de bank ING hebben vandaag in een gemeenschappelijk front een stakings- en actieaanzegging ingediend. Een concrete stakingsdatum is nog niet afgesproken, daarvoor willen de bonden eerst met het personeel van de bank spreken. “Met de stakingsaanzegging willen we vooral spontane acties dekken”, zegt Maarten Dedeyne van de liberale vakbond ACLVB aan VTM NIEUWS.

De bonden klagen aan dat ze de voorbije dagen tijdens ondernemingsraden "weinig bruikbare informatie" kregen over de grootschalige reorganisatie die begin oktober werd aangekondigd. De vakbonden hebben nog niet beslist wanneer ze precies gaan staken, of dat er een grote stakingsdag komt.

"We gaan nu eerst informatiemomenten organiseren met het personeel en hun reactie afwachten. Afhankelijk daarvan zullen we verder stappen ondernemen", zegt Maarten Dedeyne van de liberale vakbond ACLVB. De stakingsaanzegging heeft volgens Dedeyne vooral de opzet om spontane acties in de toekomst te dekken.

Collectief ontslag
De bank kondigde vorige week een collectief ontslag aan van 3.150 voltijdse equivalenten in België. Samen met 350 natuurlijke afvloeiingen dit jaar, verdwijnen er tegen eind 2021 3.500 banen. De helft van de kantoren (van ING en Record Bank samen) zal verdwijnen.

Maandag zitten de vakbonden opnieuw samen met de directie voor overleg. 

Bekijk ook:

<