Pools koppel blijft in cel na vluchtmisdrijf

De Pool die vorige maand een jonge fietser van de weg reed in Passendale en daarna naar Polen vluchtte, blijft aangehouden. Dat heeft de Ieperse raadkamer vandaag beslist. Ook de vriendin van de Poolse bestuurder blijft aangehouden.

De 39-jarige Pool, die op 4 september in Passendale een fietser van de weg maaide en vluchtmisdrijf pleegde, en zijn 29-jarige vriendin blijven dus in de cel. De twee vluchtten na het ongeval samen naar hun thuisland Polen. Op 15 september werden ze in Polen aangetroffen en gearresteerd. Enkele dagen terug werden ze uitgeleverd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

"De aanhouding van de bestuurder is bevestigd in het kader van het lopend onderzoek en wegens vluchtgevaar", zegt meester Christian Vandenbogaerde. "Hij begrijpt de ernst van de zaak. Een van zijn eerste vragen aan ons was hoe het met het slachtoffer gaat. Hij werkte hier voor een bouwfirma. Mijn cliënt is 39 en beschikte tot nu over een blanco strafblad, zowel in Polen als in België."

4 jaar celstraf
De man is aangehouden voor een verkeersongeval met onopzettelijke slagen en verwondingen, vluchtmisdrijf met gekwetsten en schuldig verzuim. Daarvoor riskeert hij tot vier jaar celstraf.

Ook zijn vriendin blijft in de cel. "Ze vindt het verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt haar advocaat Thierry Goffart. "Ze is door de klap met haar hoofd tegen het dashboard geknald, was even buiten bewustzijn en verkeerde in shock. Ze dacht niet helder na." Ook zij heeft geen strafblad. Haar wordt schuldig verzuim ten laste gelegd.

Bekijk ook: