Wat als jij nu al Galaxy Note 7 bestelde?

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft vandaag aangekondigd dat ze de productie van de 'explosieve' Samsung Galaxy Note 7 gaat stopzetten, nadat verschillende batterijen vuur hadden gevat. In ons land was de Note 7 nog niet te koop, maar van het specifieke toestel waren in België wel al 1.200 exemplaren besteld. Voor hen is er een oplossing, zegt Samsung België.

Samsung gaat niet alleen de verkoop, maar ook de productie van zijn omstreden smartphone definitief stopzetten. Het toestel kampte met batterijproblemen die brandgevaar veroorzaakten. De stopzetting van de productie heeft ook voor mensen in ons land gevolgen, hoewel het specifieke toestel in ons land nog niet te koop is. Wel werden al in België al 1.200 bestellingen geplaatst. 

Deze mensen kunnen hun geld terugvragen of een andere Samsung-smartphone kiezen en het verschil bijbetalen of terugkrijgen, zegt Samsung-woordvoerder Koen Dekoning. "We gaan de distributeurs nu op de hoogte brengen, maar onze klanten kunnen in elk geval hun geld terugvragen bij hun verkooppunt." Het toestel kostte in ons land 849 euro.

Drastische stap
Het stopzetten van de productie is een drastische stap en komt er nadat ook vervangtoestellen die Samsung aan eigenaars van een Galaxy Note 7 bezorgd had, defecten vertoonden aan de batterij. In de Verenigde Staten had de autoriteit voor de veiligheid van consumentenproducten gebruikers al gewaarschuwd om het toestel niet te gebruiken wegens ongerustheid over meer incidenten met oververhitting.

Lees ook: Samsung zet productie Note 7 definitief stop

Bekijk ook: