Valse bommelding in school in Molenbeek

In Sint-Jans-Molenbeek werd de lagere school Nummer 9 in de Guldenbodemstraat ontruimd na een bommelding. Dat meldt de lokale politie van Brussel West. Na onderzoek werden er geen explosieven gevonden. Om 12.00 uur werd het alarm opgeheven.

Zowel de crèche als de kleuter- en lagere afdeling van de school werden ontruimd en de leerlingen, zo'n 300, werden overgebracht naar het park Marie-Josée in de omgeving. De Guldenbodemstraat werd ook afgesloten voor het verkeer.

Telefoontje
"De directrice van de school meldde ons rond 10.00 uur dat zij een telefonische oproep had gekregen van iemand die beweerde dat er explosieven in en rond de school lagen", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "We hebben geen enkel risico genomen en de school laten ontruimen en de straat afgesloten voor het verkeer. We hebben ook aan de federale politie twee explosievenhonden gevraagd om de school en de omgeving te doorzoeken." 

Bomalarm Heverlee
Vorige week werd een andere school al opgeschrikt door een bomalarm. Het Heilig Hartinstituut in Heverlee werd toen gedeeltelijk ontruimd nadat de directie een verdacht pakket had ontvangen. Het bleek om loos alarm te gaan.