Studio 100 wil tweede Plopsaqua

Studio 100 wil een Plopsaqua-zwembad bouwen in Deurne. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het tweede zwembad zou op een kilometer afstand van het Wijnegem Shopping Center komen.

Studio 100 is al langer op zoek naar nieuwe locaties voor een Plopsaqua en de voorkeur gaat nu uit naar Deurne. De mogelijkheden van de site van Skipiste Zondal in de Ruggeveldlaan worden bestudeerd. Die skibaan, waar al vijftig jaar op borstels wordt geskied, wordt afgebroken. Het Antwerpse stadsbestuur heeft de concessie opgezegd en lanceert een marktbevraging voor een nieuw recreatief zwembad.

“Antwerpen is een ideale locatie”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We bekijken nu wat mogelijk is. Als de Plopsaqua in Deurne er komt, zal die groter zijn dan die in De Panne en zal die anders ingericht worden, met andere Studio 100-figuren.” Studio 100 voerde al gesprekken voor de bouw van een Plopsaqua in de Rupelstreek. “Als er een Plopsaqua in Deurne wordt gebouwd, betekent dat ook dat er geen Plopsaqua komt in de Rupelstreek”, aldus Van den Kerkhof.

Bekijk ook: