'Close the gap' nieuwe 'Ice Bucket'?

Heb je de laatste tijd wat meer mensen dan normaal over een beek of sloot zien springen? Dat komt door 'Close the Gap', een initiatief van vzw Bas van An Baptist. Met het initiatief wil An aandacht trekken voor orgaantransplantaties. Bedoeling? Laat filmen hoe je over een beek springt, doneer tien euro aan vzw Bas en daag twee mensen uit om hetzelfde te doen.

Ann Baptist is de mama van de kleine Bas, die in mei overleed na complicaties bij een orgaantransplantatie. Bas had zelf nog aan de dokter gevraagd om zelf orgaandonor te mogen zijn. Het verhaal, dat toen in het programma 'CATHéRINE' verscheen, ging heel Vlaanderen rond. 

Close the Gap
"Nu nog staan er meer dan 1300 mensen op de wachtlijst voor een orgaandonatie. Sommige mensen sterven terwijl ze wachten. We willen met het initiatief geld inzamelen."

"Close the Gap gaat over een figuurlijke kloof dichten. Hoe meer mensen mee aan de kar trekken, hoe rapper die ook letterlijk gedicht is", zegt Baptist nog.

Het initiatief ging vorige week al van start, maar kent nu donderdag zijn officiële kick-off. In het 'Casino Modern' in Gent wordt dan de uitdaging gelanceerd, die wel eens de nieuwe 'Ice Bucket Challenge' zou kunnen worden.

Bekijk ook: