€466 kwijt, maar geen coldplayticket

Heel wat fans probeerden vrijdag een ticket te bemachtigen voor het concert van Coldplay in het Koning Boudewijnstadion. Sommigen betaalden honderden euro's, het geld ging van de rekening, maar achteraf kregen ze geen tickets. "Een fout in het betaalsysteem", aldus Ticketmaster.

Heel wat mensen geraakten vrijdag wel op de betaalpagina, maar zagen hun bestelling geannuleerd worden omdat er iets ‘misliep’ bij het goedkeuren van de betaling. Carolien Van Royen probeerde drie keer opnieuw om op de site te bestellen, maar het lukte niet. Achteraf ging er wel 466 euro van haar rekening, goed voor zes tickets voor het concert van Coldplay. Maar tickets heeft ze dus niet.

De problemen zijn ontstaan tijdens het controleren van Belgische betaalkaarten. Bij sommige fans ging het om hele grote bedragen, omdat ze verschillende keren probeerden te betalen. Ticketmaster laat via Facebook weten dat het geld ondertussen is teruggestort. De fans blijven woedend, want door de betaalproblemen hebben ze nu geen tickets voor het populaire concert.