Vluchtmisdrijf Passendale: dader overgeleverd

De bestuurder die begin deze maand een jongen van 21 aanreed in Passendale en nadien vluchtte naar Polen, is overgeleverd aan ons land. Gisterenmiddag werden hij en zijn vriendin voor de onderzoeksrechter geleid, die hen heeft aangehouden. De vrouw op verdenking van schuldig verzuim, de man voor verkeersongeval met vluchtmisdrijf en schuldig verzuim.

De fietser werd aangereden toen hij naar huis terugkeerde na een fuif van de jeugdbeweging. De bestuurder van de wagen pleegde daarna vluchtmisdrijf. Na de verklaring van twee personen, die hadden gereageerd op de berichtgeving in de media, werd de bestuurder geïdentificeerd. Het gaat om de 39-jarige Robert P. De politie vermoedde al dat hij naar zijn thuisland Polen was gevlucht, samen met zijn vriendin.

Het koppel werd enkele weken na het ongeval in Polen gelokaliseerd en opgepakt. Hun wagen werd eerder al teruggevonden in Nederland. Hij zit in de gevangenis in Ieper, zij is overgebracht naar Brugge. Ze moeten dinsdag voor de raadkamer komen.

Bekijk ook: