2.000 mensen betogen in Waver

In Waver, in Waals-Brabant, zijn maar liefst 2.000 vakbondsmensen van de openbare sector op straat gekomen om te betogen. De bonden zijn bang dat door het beleid van de regering nóg meer ambtenaren hun job gaan verliezen. 

De plaats is niet zomaar uitgekozen: Waver is een symbolisch plek want daar woont premier Charles Michel (MR). “Onder meer in de veiligheidssectoren en in het onderwijs, maar ook in de gezondheidszorg, werkt iedereen met het water aan de lippen”, zegt de voorzitster van de socialistische vakbond ACOD Chris Reniers. “De regering moet elders geld gaan halen. Het is niet eerlijk dat men alle lasten legt bij de ambtenaren en de werknemers en dat men tegelijkertijd cadeaus uitdeelt aan de bedrijven.”

Ook politiek reageert
“Ik denk dat de mensen die op straat komen niet weten waar het over gaat”, reageert minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Ook minister van werk Kris Peeters (CD&V) meent dat staken voorbarig is. “Ik kan alleen maar zeggen dat ik alles ga doen om die mensen niet ongerust te maken.”