Tuchtsanctie voor in brand steken vriend

Er is een tuchtprocedure gestart tegen de twee jongeren die gisteren in de school 'De Horizon' in Aalst een medeleerling van negentien voor de grap in brand staken. De leerlingen zijn geschorst. Vanochtend kwam de school samen in crisisberaad.

De leerlingen verklaarden tegen de politie dat het niet de bedoeling was om hun klasgenoot in brand te steken. De school vraagt nu aan de leerlingen om voorlopig niet naar school te komen. Na intern overleg zal beslist worden welke straf de leerlingen krijgen.

Grap
Wat een goed bedoelde grap was, liep gisteren helemaal uit de hand. Twee jongeren van zeventien jaar staken met een deodorant en een aansteker een medeleerling van negentien in brand. De jongen liep tweedegraads brandwonden op maar mocht gisteravond het ziekenhuis nog verlaten.

'De Horizon' is een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs, waar jongeren met autismespectrumstoornissen school lopen. Omdat de andere leerlingen geschrokken zijn door het incident zal de school vandaag het gesprek proberen aangaan in de klas. “We zullen ook samen zitten om te bekijken wat de gevolgen zullen zijn van dit incident. Tuchtmaatregelen zijn niet uitgesloten", aldus de woordvoerder van de school.

Ook burgemeester van Aalst Christophe D’haese (N-VA) betreurt de feiten en wil de school helpen om dit incident aan te pakken. “We moeten dit juist kaderen en weten wie wat juist heeft gedaan. Het is ook belangrijk dat het normbesef tussen goed en kwaad wordt aangeleerd.”

Bekijk ook