Dodelijke ochtend op weg naar school

Het was vandaag een erg zwarte ochtend op de weg naar school. In Lessen, in Henegouwen, kwamen twee kinderen en een volwassen man om het leven bij een verkeersongeval. In de Oost-Vlaamse gemeente Lochristi raakte een moeder en haar twee kinderen gewond bij een frontale botsing.

In Lessen botsten deze ochtend twee wagens frontaal op elkaar. Een bestuurder van één van de auto's en twee kinderen zijn overleden. Een ander slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het is voorlopig nog onduidelijk hoe oud de kinderen precies waren.

Ongeval in Lochristi
Ook op de Antwerpse Steenweg in Lochristi vond deze ochtend een erg zwaar ongeval plaats om 7.20 uur. Een moeder en haar twee kinderen, een baby van één jaar en een peuter van vier jaar oud, reden richting Gent toen het plots mis ging. Om een nog onduidelijke reden botste hun wagen frontaal op een tegenligger, een vrachtwagen die een werfkraan voorttrok.

De moeder en haar twee kinderen werden naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. Het kindje van één jaar zat in een maxi-cosi en liep lichte verwondingen op. Het kind van vier jaar dat in een kinderstoeltje zat, raakte zwaargewond en verkeert nog steeds in levensgevaar.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld voor verder onderzoek.