Loos bomalarm in Heilig Hart in Heverlee

Er zijn geen springstoffen gevonden in het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Deze ochtend werden alle leerlingen geëvacueerd nadat er een verdacht pakket gevonden was. De leerlingen mogen terug naar binnen. Het verdacht pakket dat in de school was aangetroffen, bleek geen explosieven te bevatten. Dat meldt Stephanie Gille, woordvoerster van de Leuvense lokale politie.

Het Heilig Hartinstituut werd deze ochtend gedeeltelijk ontruimd nadat de directie een verdacht pakket had ontvangen. Het ging om een pakketje dat gisteren al was aangekomen maar deze ochtend pas geopend werd. Omdat er in de doos verschillende draadjes lagen, contacteerde de directie de politie, die op haar beurt DOVO optrommelde. De politie stelde ook een veiligheidszone van honderd meter in en liet een deel van de leerlingen van de school evacueren.

"DOVO heeft een scan van het pakket genomen en het pakket vervolgens gecontroleerd laten ontploffen", zegt de politiewoordvoerster. "Dat bleek uiteindelijk geen explosieven te bevatten, zodat het alarm werd opgeheven en alle leerlingen weer naar binnen mochten."

Facebook
In totaal zitten er 4.000 leerlingen op het Heilig Hartinstituut dat bestaat uit een kleuterafdeling, een lagere en een secundaire school, een hogeschool én een internaat. Enkel het gebouw van de middelbare school en een deel van de hogeschool zijn geëvacueerd. De school liet via Facebook weten dat alle leerlingen veilig zijn.