Morgen problemen met bagage op Zaventem?

De socialistische vakbond ABVV heeft het bagagepersoneel op Brussels Airport opgeroepen om morgen niet te gaan werken, in het kader van de nationale actiedag. De stakingsoproep geldt ook voor het personeel op de vrachtluchthaven Brucargo en voor logistieke ondernemingen zoals DHL. De liberale vakbond ondersteunt de oproep niet. Wat het ACV doet, is nog onduidelijk.

"Wij roepen inderdaad op om vanaf in de vroege ochtend te staken. Wij eisen vooreerst dat de regering in het kader van de pensioenhervorming de job van deze luchthavenmedewerkers erkend als een zwaar beroep. Werken tot hun 67ste is voor deze mensen totaal ondoenbaar", zegt Sandra Langenus van ABVV-BTB.

"Daarnaast protesteren wij tegen de wet-Peeters die de werkgever de mogelijkheid geeft om werknemers met precaire contracten nog flexibeler in te zetten dan nu al het geval is."

ACV wel, ACLVB niet
Langenus verwacht voor morgen heel wat hinder op Brussels Airport. "Het ACV steunt de stakingsoproep niet publiek, maar doet dat in de praktijk wel op de werkvloer". Bij het ACV is niemand bereikbaar voor commentaar.

Ondanks het feit dat ACLVB de stakingsoproep niet steunt, verwacht vakbondsafgevaardigde Filip Lembrechts dat heel wat liberale leden zich spontaan zullen aansluiten bij de stakers. Het ACLVB wil wachten met actie voeren tot er volgende week duidelijkheid is over de begrotingsmaatregelen.