Geen jobgarantie bij Brussels Airlines

Het is niet uitgesloten dat er bij Brussels Airlines jobs zullen verdwijnen na de volledige overname van Lufthansa. Dat heeft de CEO van de Duitse luchtvaartgroep, Carsten Spohr, gezegd. "In een sector als de onze bestaan geen jobgaranties", zegt hij in een interview met De Tijd. "Die geven we ook niet in Duitsland."

Daarmee haalt Spohr meteen een streep door de belofte die Brussels Airlines-voorzitter Etienne Davignon afgelopen zondag nog deed. "De werkgelegenheid kunnen we houden", beloofde Davignon toen op de RTBF.

Spohr geeft ook geen garantie dat de naam Brussels Airlines nog lang behouden blijft. "We veranderen hem alleen in samenspraak met het Belgische management en op voorwaarde dat we een betere naam vinden", besloot hij.

Al 45 procent in handen
Lufhansa bezit nu al 45 procent van de aandelen maar het Duitse bedrijf kondigde vorige week aan dat ze ook de resterende 55 procent te verwerven. Over de concrete plannen met Brussels Airlines binnen de Lufthansagroep, werd toen niet gecommuniceerd.  Woordvoerster Kim Daenen zei dat de gesprekken nog niet rond zijn en dat dit het onderwerp van lopende gesprekken is tussen Lufthansa en Brussels Airlines. 

In principe kan Lufthansa onze nationale luchtvaartmaatschappij overnemen voor de luttele som van 2,6 miljoen euro. Dat komt omdat Brussels Airlines een openstaande schuld heeft staan bij de Duitse maatschappij van 45 miljoen euro. Die wilde ze trouwens vorig jaar al terugbetalen, maar Lufthansa weigerde dat toen.

Bekijk ook: