Explosiegevaar bij deze kookfornuizen

Bosch en Siemens roepen wereldwijd  170.000 eigenaars van bepaalde types kooktoestellen op om hun toestel te controleren. In België gaat het om 23.000 toestellen. Mogelijk ontsnapt er gas uit de koppeling en in zeldzame gevallen is er explosiegevaar. 

Het gaat om de vrijstaande gasfornuizen en tafelmodelgaskookplaten van Bosch of Siemens die geproduceerd werden tussen januari 2009 en oktober 2011. Wanneer de gaskoppeling defect blijkt, wordt die gratis thuis vervangen. Tot dan moet de gastoevoer naar de getroffen toestellen worden dichtgedraaid en mag het toestel niet meer worden gebruikt tot de gaskoppeling is vervangen.

“Het gaat om een vrijwillige veiligheidsactie. Tijdens veiligheidscontroles, die permanent gevoerd worden, kwam naar boven dat er mogelijk een probleem is met de gasaansluiting”, zegt de woordvoerder van Bosch/Siemens. “Er is nooit een incident geweest, maar dat is wel mogelijk”, besluit hij.

Wie na wil gaan of de actie van toepassing is op zijn apparaat, kan de gegevens van zijn toestel controleren op www.gascookingsafety.com.