Kantoordirecteur: “Wij weten van niks”

Het personeel van ING en Record bank wacht bang af na de aankondiging van ING gisteren dat er meer dan 3.000 mensen moeten afvloeien. Op dit moment is nog niet duidelijk welke kantoren moeten sluiten of wie precies zijn job zal verliezen. Vooral kleine kantoorhouders houden hun hart vast. “Eigenlijk weten we van niks”, getuigt een kantoorhouder van een filiaal van Record Bank aan VTM NIEUWS. Hij doet dat anoniem, omdat de situatie zo gevoelig is.

“Als we de plannen nu horen, dan zullen wij verdwijnen en opgeslorpt worden door ING”, vertelt hij. “Dat is niet leuk, dat bezorgt ons slapeloze nachten.” Volgens de kantoorhouder vergeten de bank in hun herstructureringsplannen hoe belangrijk persoonlijk contact met de klanten nog altijd is.

Geloof verdwenen
De kantoorhouder is ervan overtuigd dat vooral kleinen kantoren zullen verdwijnen. "Record Bank wil professionaliseren en enkel grote kantoren, vanaf zeven personen, openhouden. Die kantoren zullen dan één specialist in beleggingen, één in verzekeringen en één in kredieten hebben. Het geloof in de kleine, zelfstandige bankier is verdwenen."

De ongerustheid is er niet enkel bij de houders van de kantoren, maar ook bij de klanten.