CEO ING kreeg vorig jaar 28% meer loon

De CEO van de volledige ING Groep, Ralph Hamers, kreeg vorig jaar nog een fikse loonsverhoging, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zijn loon steeg met 28 procent tot 1,63 miljoen euro. Dat nieuws valt zwaar na de bijzondere ondernemingsraad van gisteren, daar werd duidelijk dat er 3.150 ontslagen zullen vallen binnen de bankengroep.

Naast de opslag van de baas, zijn de betrokkenen ook kwaad dat het bedrijf dit jaar al 600 miljoen euro winst maakte en toch zo zwaar saneert. ING België heeft de voorbije vijf jaar bovendien 7,2 miljard euro aan dividenden uitgekeerd aan de ING Groep. Dat dividend zal nog meer stijgen omdat de rendabiliteit toeneemt door de besparingen. De ontslagen leiden zo dus tot meer winst per aandeel.

Taskforce
Gisteren raakte ook bekend dat de regering met de vakbonden van ING en Record Bank heeft afgesproken om een zogenaamde taskforce op te richten. Deze taskforce moet het aantal naakte ontslagen - nu 1.700 - naar beneden krijgen en moet helpen om de mensen opnieuw aan het werk te krijgen. 

Premier Charles Michel (MR) zat gisterennamiddag samen met de vakbonden om over het slechte nieuws te praten. Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA), minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en Waals minister-president Paul Magnette (PS) zaten aan tafel. Zij hebben nu beslist om een taskforce op te richten om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden en om de ontslagen mensen opnieuw aan werk te helpen.

Bekijk ook: