Problemen op E34 in beide richtingen

Op de E34 ter hoogte van Turnhout-centrum zijn er in beide rijrichtingen ongevallen gebeurd, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer moet in de richting van Antwerpen over de pechstrook rijden, in de richting van Nederland is slechts één rijstrook beschikbaar.

Het eerste ongeval deed zich vannacht om 3 uur voor op de E34 richting Nederland ter hoogte van Turnhout-centrum. Een vrachtwagen reed er in op twee botsabsorbeerders, dat zijn grote voertuigen die een mobiele werf afbakenen. Tussen 3 en 4 uur was de snelweg daardoor versperd, al bleef de hinder door het nachtelijke uur redelijk beperkt. Sinds 4 uur kan het verkeer er over een rijstrook. 

Twee rijstroken versperd
Om 5.45 uur reden er, eveneens ter hoogte van Turnhout-centrum maar in de richting van Antwerpen, vier bestelwagens op elkaar. Vermoedelijk werden de bestuurders afgeleid door de afhandeling van het ongeval in de andere rijrichting. Twee personen raakten daarbij gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel zijn de twee rijstroken versperd en moet het verkeer er over de pechstrook. 

"Aan de start van de ochtendspits staat op de E34 in de richting van Antwerpen een kleine kilometer file, richting Nederland staat er een beperkte file ter hoogte van de plek van het ongeval. De takelwerken voor de vrachtwagen zijn volop aan de gang, die voor de bestelwagens zullen zo snel mogelijk starten. Hoe lang de hinder zal aanhouden is niet meteen duidelijk, maar gelukkig gaat het niet om het meest drukke gedeelte van de Vlaamse snelweg", aldus Peter Bruyninckx.