Test of jij de nieuwe benzine kan tanken

Vanaf volgend jaar zal benzine 95 worden vervangen door 95 E10-benzine. Vandaag zijn al negen op de tien benzinevoertuigen in ons land compatibel met 95 E10. Test of ook jij de nieuwe brandstof kan gebruiken.

De meer milieuvriendelijke brandstof 95 E10 bevat maximaal tien procent bio-ethanol en dat is dubbel zoveel als de gecommercialiseerde brandstof in België. “Bedoeling van de verdubbeling van het bio-ethanolgehalte is de CO2-uitstoot en die van andere broeikasgassen van benzinevoertuigen globaal terug te dringen zodat België zijn 10 procent-doelstelling voor hernieuwbare energie in de vervoerssector tegen 2020 kan halen”, zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Kan mijn voertuig rijden met 95 E10?
De meerderheid van de wagens is vandaag compatibel met de nieuwe benzine. Om er zeker van te zijn dat jouw voertuig geschikt is voor 95 E10, heeft de Belgische Automobiel- en Tweewielerfederatie (FEBIAC) een toepassing ontwikkeld om dit te testen. Deze applicatie beschikt over de lijst van voertuigen (auto’s en motorfietsen) die al dan niet 95 E10-compatibel zijn.

Voertuigen die niet 95 E10-compatibel zijn, moeten in de toekomst benzine 98 tanken. Mocht u per vergissing toch 95 E10 tanken dan volstaat het om de volgende tankbeurten benzine 98 te gebruiken. Je zal de nieuwe brandstof herkennen aan de tank aan de groene sticker.