CEO ING: "Maximaal 1.700 ontslagen"

De herstructurering bij ING in België kan leiden tot het ontslag van maximaal 1.700 werknemers. Dat staat in een brief aan het personeel van Rik Vandenberghe, de CEO van ING België.

ING wil in België tegen eind 2021 het personeelsbestand met 3.500 eenheden verminderen. Omdat er dit jaar 350 natuurlijke afvloeiingen zijn, werd een intentie tot collectief ontslag aangekondigd van 3.150 voltijdse equivalenten, legt Vandenberghe uit. De CEO bevestigt ook dat ING en Record samen 650 kantoren zullen overhouden en dat er dus 600 moeten verdwijnen.

Emotionele impact
"De gevolgen van onze intentie komen hard aan en ik ben mij bewust van de emotionele impact die deze mededeling op jullie heeft. Wij zijn er niettemin van overtuigd dat deze transformatie essentieel zou zijn om op lange termijn een sterke en toonaangevende onderneming te blijven", klinkt het in de brief.

Vandenberghe heeft het nog over "een fundamentele transformatie om van een traditionele bankinstelling te evolueren naar een bankplatform waarin geavanceerde digitalisering en gepersonaliseerde dienstverlening voor de klant centraal zouden staan".