Vakbonden: "ING, shame on you!"

De vakbonden reageren furieus op het nieuws van de ontslagen bij ING. Niemand begrijpt hoe het zo ver is kunnen komen en iedereen hoopt dat de beslissing nog niet definitief is.

"We vernemen vandaag dat de directie de intentie heeft om 3.150 banen te schrappen tegen 2021. Een schandalige aanpak, in de laatste vijf jaar heeft de directie zeven miljard uitgekeerd aan haar aandeelhouders. "Vandaag betaalt het personeel de prijs van dat beleid. ING, shame on you," zegt Herman Vanderhaegen van de christelijke vakbond LBC.

Slag in het gezicht
"Dit is een regelrechte slag in het gezicht van het personeel dat zich dagelijks inzet voor het winstgevende bedrijf dat ING is." Zo reageert Maarten Dedeyne, nationaal verantwoordelijke voor de liberale vakbond ACLVB.

"De afgelopen jaren heeft ACLVB zich steeds bereid getoond om mee na te denken over een personeelsbeleid dat de continuïteit van de bank moest ondersteunen. Daarbij heeft het personeel van ING reeds in het verleden loonmatiging en afvloeiingen geaccepteerd", klinkt het.

ACLVB zal zich op 4 oktober beraden over de standpunten die zij in dit dossier zal innemen.