Politie houdt nieuwe flitsmarathon vandaag

De politie organiseert vandaag een flitsmarathon van 24 uur op onze wegen. De snelheidscontroles gaan van start om 6 uur en zullen tot 6 uur morgenochtend duren.

De snelheidscontroles zullen plaatsvinden op zowel de autosnelwegen als de gewest- en gemeentewegen, met zowel vaste als mobiele radars. Maar liefst 109 lokale politiezones nemen aan de sensibiliseringsactie deel.

Het uiteindelijke doel van de actie is een grotere veiligheid op onze wegen en een daling van het aantal verkeersslachtoffers, want jaarlijks vallen er 750 doden op onze wegen. De politie hoopt dat ze weinig boetes moet uitschrijven en dat bestuurders zich niet alleen tijdens deze actie zullen houden aan snelheidsbeperkingen, maar ook erbuiten. 

Een verandering van het gedrag van de automobilisten heeft een positieve impact op de verkeersveiligheid en leidt tot een daling van het aantal ongevallen en dus van het aantal slachtoffers, klinkt het.

Vorige flitsmarathon
De vorige flitsmarathon vond plaats op 20 april van dit jaar. Toen liepen ongeveer 32.600 mensen tegen de lamp, ofwel zes procent van de gecontroleerde bestuurders. Op de snelwegen reed bijna twee procent van de gecontroleerde bestuurders te snel, op de lokale wegen bijna acht procent. Voor de politie reden te meer om te blijven flitsen. 707 agenten deden aan de marathon mee, meer dan bij de vorige flitsmarathons.