Tieners stelen auto en crashen met 140 km/u

Na een achtervolging tegen hoge snelheid zijn gisteravond twee jongeren met een geseind voertuig gecrasht. Een van hen raakte gewond. Dat werd vernomen bij het parket.

Een gestolen voertuig met eveneens gestolen nummerplaten werd gisteren opgemerkt door ANPR-camera's in het Turnhoutse. De politie ging achter het voertuig aan, wat uitdraaide op een achtervolging tegen hoge snelheid.

Volgens Het Laatste Nieuws werd het voertuig op de E34 aangetroffen. De twee mannelijke inzittenden zouden vervolgens de afrit hebben genomen en met snelheden tot 140 km/u over kleine landweggetjes hebben gereden. In Vorselaar zou de bestuurder een bocht hebben gemist en rechtdoor een bos zijn ingereden. Twee inzittenden vluchtten te voet, maar konden al snel worden ingerekend. 

Volgens het parket zijn de jongeren 16 en 17, afkomstig uit Luik en Namen. Een van hen belandde met een gebarsten ruggenwervel in het ziekenhuis. Waarom de jongeren in de streek waren en wat ze eventueel op hun kerfstok hebben, werd niet gezegd.