Felle regen zorgt voor ellende op weg

Op sommige plaatsen valt de regen met bakken uit de lucht en dat zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg. Door de hevige regenbuien zijn vanmiddag al enkele nare ongevallen gebeurd, zoals de kettingbotsing van vijftien personenwagens op de buitenring van Wemmel. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt bestuurders dan ook om extra voorzichtig te zijn.

De felle regenbuien zorgen in het hele land voor gevaarlijke verkeerssituaties door de watergladheid. Zo raakten in Wemmel een vijftiental wagens betrokken bij een aanrijding. Twee rijstroken zijn daar volledig versperd en het verkeer moet daar over de andere drie rijstroken. Dat veroorzaakt heel wat hinder en dat zal wellicht nog een tijdje blijven duren: verschillende wagens moeten namelijk getakeld worden. 

"We kunnen nu nog niet met zekerheid zeggen dat de ongevallen gebeurden door de gladde wegen, maar we zien toch wel dat er vandaag al veel ongevallen zijn geweest en dat is toch zeer uitzonderlijk voor een zondag", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "We raden de bestuurders dan ook aan om hun snelheid aan te passen en om extra waakzaam te zijn. Op vraag van de wegpolitie hebben we de snelheden ook aangepast op de dynamische verkeersborden op onze snelwegen."