Dodental ongeval Diepenbeek bijgesteld naar 2

Bij het dodelijke ongeval in Diepenbeek zijn vanmorgen niet drie, maar twee personen om het leven gekomen. Er is een miscommunicatie gebeurd tussen de hulpdiensten, het ziekenhuis en de politie. Dat meldt het parket van Limburg. 

Vanochtend verloor de chauffeur van de wagen de controle op een nat wegdek en botste met een hoge snelheid tegen een boom. Twee inzittenden overleden ter plaatse, aanvankelijk deelde het parket mee dat een derde slachtoffer nadien bezweek, maar dat bericht klopt niet. Een slachtoffer vecht nog steeds voor zijn leven, het andere slachtoffer is stabiel. Alle inzittenden kwamen uit Maasmechelen.

"Pijnlijke fout"
Het parket van Limburg heeft zich inmiddels geëxcuseerd voor de foutieve informatie. "Als gevolg van een communicatiefout werd eerder medegedeeld dat drie inzittenden om het leven kwamen. Wij betreuren ten zeerste dat dit zo is gecommuniceerd en beseffen dat dit pijnlijk moet zijn geweest voor de naasten van de betrokkene", aldus het parket.

Verkeersdeskundige
Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar Diepenbeek om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van de dodelijke aanrijding. Voorlopig is het nog onduidelijk waarom de wagen precies begon te slippen, onderzoek moet dit nog uitwijzen. 

Er werd ook in slachtofferbejegening voorzien om de ouders en andere familieleden op te vangen. Een van de jongemannen vormde sinds enkele maanden een getrouwd koppel met de vrouwelijke passagier.

"Klap voor Maasmechelen"
Het is ook een enorme klap voor Maasmechelen, zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). De vier slachtoffers kwamen uit zijn stad. “Maasmechelen is een kleine stad, maar eigenlijk is het een groot dorp. Ongetwijfeld zal Iedereen wel iemand kennen van de slachtoffers.”