300 bedrijven zetten vandaag deuren open

Meer dan 300 ondernemingen in België openen vandaag hun deuren. In Vlaanderen gaat het om zo'n 250 bedrijven. De Open Bedrijvendag staat dit jaar in het teken van STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), de verzamelnaam voor alle techn(olog)ische, wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen waarvoor jongeren nog altijd te weinig kiezen.

Toch is er een groeiend tekort aan dergelijke profielen, zoals bijvoorbeeld ingenieurs, onderhoudstechnici, chemici en bouwvakkers. Ook afval en recyclage krijgen extra aandacht op deze dag. Tweeëndertig bedrijven uit die sector bieden het publiek de kans te ontdekken dat afvalverwerking veel meer is dan de wekelijkse huisvuilophaling. 

Op elf hotspots kunnen liefhebbers een fietsroute doen langs verschillende bedrijven: Gent, Dendermonde, Ieper, Klein-Brabant, Lommel, het Maasland, Roeselare, Sint-Truiden, Tienen, Vilvoorde en Zottegem. Verschillende instellingen en bedrijven uit de openbare sector zetten de deuren open, zoals ziekenhuizen of Infrabel-installaties. Vorig jaar lokte de Open Bedrijvendag 650.000 bezoekers.

Op de website van Open Bedrijvendag vind je de hele lijst van bedrijven die vandaag hun deuren openen.