2 doden bij zwaar ongeval Diepenbeek

In Diepenbeek zijn vanmorgen om 01.40 uur twee twintigers omgekomen bij een zwaar verkeersongeval. De chauffeur verloor de controle op een nat wegdek en botste daarna met hoge snelheid tegen een boom. Aanvankelijk sprak het parket over drie doden, maar dat bleek om een communicatiefout te gaan. Twee slachtoffers liggen zwaargewond in het ziekenhuis, een ervan is inmiddels wel stabiel.

Het ongeval gebeurde op de Boudewijnlaan in Diepenbeek. Drie jongemannen en een jongedame tussen de 21 en 25 jaar waren in de auto op weg richting Hasselt, maar ter hoogte van de vzw Bewel begon de auto te slippen en botste tegen een boom. De wagen raakte zwaar beschadigd en brak zelfs in twee.

Op dat moment zaten vier twintigers in de wagen, twee van hen overleden ter plaatse. De brandweer van de zone Zuid-West Limburg kon de andere twee passagiers nog uit het voertuig bevrijden, een daarvan vecht nog voor zijn leven. Aanvankelijk sprak het parket over drie dodelijke slachtoffers, maar dat bleek om een pijnlijke communicatiefout te gaan. Alle inzittenden kwamen uit Maasmechelen.

Verkeersdeskundige ter plaatse
Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar Diepenbeek om een onderzoek te voeren naar de omstandigheden van de dodelijke aanrijding. Voorlopig is het nog onduidelijk waarom de wagen precies begon te slippen, onderzoek moet dit nog uitwijzen. 

Er werd ook in slachtofferbejegening voorzien om de ouders en andere familieleden op te vangen. Een van de jongemannen vormde sinds enkele maanden een getrouwd koppel met de vrouwelijke passagier.

"Klap voor Maasmechelen"
Het is ook een enorme klap voor Maasmechelen, zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). De vier slachtoffers kwamen uit zijn stad. “Maasmechelen is een kleine stad, maar eigenlijk is het een groot dorp. Ongetwijfeld zal Iedereen wel iemand kennen van de slachtoffers.”