Enkel Vlaanderen in orde met witte kassa

Terwijl in Vlaanderen de overgrote meerderheid van horecazaken in orde is met de witte kassa, is dat in Wallonië en Brussel nog niet de helft. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) die vandaag in Het Belang van Limburg staan.

In Limburg zijn bijna alle horecazaken in orde met de witte kassa, net als in Oost- en West-Vlaanderen. In Antwerpen en Vlaams-Brabant is nog 15 procent niet in orde.

Het contrast met Wallonië en Brussel is groot: in Brussel heeft maar 44 procent van de horecazaken een witte kassa. In heel Wallonië heeft in geen enkele provincie meer dan de helft van de zaken een witte kassa, luidt het.

Niet juiste cijfers?
"Die cijfers zijn verkeerd", reageerde Yvan Roque, voorzitter van ho.re.ca Brussel. "In Vlaanderen kan de horeca gebruik maken van het systeem van flexi-jobs op voorwaarde dat de zaak is uitgerust met een witte kassa, bedoeld om zwartwerk tegen te gaan. Dat is bijzonder voordelig aan de kust, maar nog niet alles in Vlaanderen is geregeld", aldus Roque.