De herfst is nu pas écht begonnen

Wie vandaag naar buiten kijkt, heeft wellicht al gemerkt dat het uit is met het zomerse weer. Dit weekend halen we maximaal 18 graden en dat is een groot verschil met een week geleden. September was dan ook abnormaal warm, meldt het KMI.

September leek dit jaar wel een vierde zomermaand, schrijft het KMI. In Ukkel bedroeg de gemiddelde temperatuur 17,4 graden Celsius, waar dat normaal 14,9 graden is. De gemiddelde maximumtemperatuur was 22,4 graden en dat is normaal maar 19 graden. Daarnaast viel er ook zeer abnormaal weinig neerslag en was het ook uitzonderlijk zonnig. "Al deze waarden zijn zeer abnormaal hoog en liggen in de buurt van de temperaturen van juli en augustus", klinkt het.

Wisselvalliger weer
Tot zover het goede nieuws, want van de zomer is vandaag nog maar weinig te merken. Vanaf het westen wordt het geleidelijk wisselvalliger met buien en zelfs kans op onweer. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuid tot zuidwest.

Ook morgenochtend is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met hoofdzakelijk in de kuststreek buien en kans op onweer. Later overdag verwacht het KMI overal buien. 

 Het KMI waarschuwt ook voor CO- intoxicatie en vraagt iedereen oplettend te zijn bij symptomen als "hoofdpijn" of "neiging tot braken".