Meerderheid 60-plussers vrijt niet veilig

Je bent nooit te oud voor seks, dat bewijzen 60-plussers. Zij zijn nog erg actief tussen de lakens, maar slechts een minderheid gebruikt bescherming tijdens het vrijen. Dat blijkt uit een rondvraag van de online datingsite Twoo bij haar leden die VTM NIEUWS kon inkijken.

Seks is duidelijk een belangrijk onderdeel in een relatie voor de 60-plussers. Bijna zeventig procent van de ondervraagden wil geen relatie als de partner niet binnen de zes maanden seks wil. Opvallend is dat jongeren tussen de 18 en 24 jaar meer geduld hebben. Slechts 37 procent van de jongeren zou een relatie om die reden beëindigen.

Veilig vrijen
Seks mag dan wel belangrijk zijn, maar veilig hoeft het niet altijd te zijn. Amper zeventien procent gebruikt altijd bescherming tijdens het vrijen en zestig procent heeft nooit condooms bij. Al zijn ouderen niet blind voor de risico’s van onveilig vrijen: het grootste deel van de ondervraagden is dan ook bereid om een soa-test te doen indien de partner dat wenst.

Ook online gaan de oudjes op zoek naar seks. Iets meer dan de helft van de ondervraagden heeft al met iemand seks gehad die ze online leerden kennen. Gemiddeld kruipen de 60-plussers tussen de lakens na drie tot vijf dates.