Sheraton vraagt bescherming tegen schuldeisers

Het bekende Sheraton Hotel in Brussel, aan het Rogierplein, vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De hotelketen krabbelt maar moeilijk overeind na de aanslagen in Brussel en staat aan de rand van het faillissement.

Als het Sheraton Hotel failliet gaat, dreigen 226 werknemers hun job te verliezen. Het hotel probeert dan ook nog een oplossing te vinden: vandaag heeft het hotel bij de rechtbank van koophandel bescherming tegen schuldeisers aangevraagd, want het hotel zit in zware financiële problemen. De eigenaar krijgt nu normaal gezien zes maanden de tijd om een oplossing te vinden. Voorlopig blijft het hotel, met zijn 530 hotelkamers, dan ook gewoon open. 

Aanslagen
"Door de aanslagen van 22 maart en de werken aan de tunnel, heeft het hotel zware klappen gekregen", aldus Grace Papa, van ACV Voeding en Diensten. "De eigenaar heeft nu uitstel gevraagd, en we wachten nu af of er een oplossing uit de bus komt."

Starwood Hotels, de groep achter de Sheraton hotels, bevestigt dat het enkel gaat om Sheraton Brussel. "Deze aanvraag heeft enkel te maken met de financiële toestand van het bedrijf van de eigenaar", klinkt het in een mededeling. 

Volgen andere hotels?
De problemen bij Sheraton zijn een teken aan de wand voor de hele hotelsector in Brussel, zegt de horeca in de hoofdstad. Na de aanslagen in Brussel en Parijs is er nog altijd geen sprake van heropleving. De sector vreest dat nog meer hotels in de moeilijkheden zullen geraken.

"Sowieso zitten de meeste hotels allemaal zwaar in de problemen", zegt Marc Van Muylders van Horeca Brussel, "Wij vrezen inderdaad dat als één hotel het signaal geeft, dat misschien anderen dit ook zullen volgen."