Wallaby in Rumst laat zich niet vangen

In Rumst in de provincie Antwerpen loopt sinds vorige week een wallaby vrij rond. De politie zat al samen met de eigenaar van het dier, maar ze konden het tot nog toe niet vangen. “Het dier loopt heel snel en is schuw”, klinkt het bij de politie.

De politiezone Rupel kreeg deze week een aantal meldingen binnen van ongeruste bewoners van Rumst. Ze hadden een wallaby in hun tuin of in het bos gezien. “We hebben enkele keren een patrouille ter plaatse gestuurd. Maar telkens wanneer de agenten er aankwamen, was het beest verdwenen.” De eigenaar doet er nu alles aan om de wallaby te vinden. Als hij weet waar het dier is, kan de dierenarts het verdoven. Het is onmogelijk om de wallaby met netten te vangen, want het loopt heel snel en is bang van mensen.

Lokken met fruit
Buurtbewoner Luc Van Damme ziet het dier sinds vorige week in zijn tuin. “We hebben op het internet gelezen dat een wallaby graag fruit eet. Daarom leggen we nu elke avond fruit in de tuin, en dat komt de wallaby opeten. Overdag zien we hem niet, enkel ’s avonds. Het dier is zo’n zeventig centimeter groot. We hopen dat hij snel gevangen kan worden omdat we vrezen dat hij anders overreden wordt door een auto.” 

Wallaby is de naam die wordt gegeven aan kleine kangoeroes. Het grootste deel kangoeroe-achtigen in België zijn de Bennett's Wallabies. Deze zijn goed in gevangenschap te houden en kunnen tot tien jaar worden. Zij schuilen overdag om 's nachts te grazen.