Dossier Vakbondsacties

Ambulance staat vast aan betoging

Er zijn amateurbeelden opgedoken van de betoging vandaag, waarop een ambulance zichzelf vastrijdt in een stoet betogers. De ambulance heeft de sirenes aan, maar kan niet passeren. Niet veel later komt een steward aangelopen die de ambulance de raad geeft om achteruit te rijden, richting een parallelweg. 

Bart Deceuckelier was tijdens de betoging verantwoordelijk voor de stewards van het ACV. "De betogers wouden wel opzij gaan, maar de weg was smal en er was simpelweg niet genoeg plaats", vertelt Deceukelier aan VTM NIEUWS. "De ambulancier maakte duidelijk dat de ambulance tegen de stroming in moest rijden en ik raadde hem aan om achteruit te rijden en een parallelweg te nemen."

Geen gevaar
"Op dat moment was de ambulance onderweg naar een patiënt, er lag dus niemand in de ambulance", vertelt Deceukelier ook nog. Het is zeker dat de gezondheid van de patiënt niet extra in gevaar kwam, dat zegt de Brusselse Brandweer. "Wij hebben geen melding gekregen van problemen met patiënten", vertelt Malika Abbat, de woordvoerster van de Brusselse Brandweer aan VTM NIEUWS.