Wesphael: "Moet hiervan overgeven"

"Toen ik deze getuigenis hoorde, wilde ik overgeven", zei beschuldigde Bernard Wesphael op het einde van de hoorzitting gisteren, waarmee hij doelde op de getuigenis van Oswald D., de minnaar van Veronica Pirotton. "Ik had nooit zulke buitengewone stalking van mijn echtgenoot kunnen inbeelden."

"Ik wist niet dat er in het Luikse een man was die dagelijks aanstuurde op een scheiding tussen mij en mijn vrouw, en die constant gestoorde dingen over mij schreef", zo voegde hij toe. "Het is afschuwelijk wat ik hoorde."

Proces
Wesphael staat terecht voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton, in 2013 in Oostende. Ook vandaag zullen de moraliteitsgetuigen aan het woord komen op het proces. 

Wesphael en zijn echtgenote verbleven op 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende, waar ze ruzie zouden hebben gekregen. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat ze zelfmoord had gepleegd, maar het parket hechtte weinig geloof aan dat verhaal en besloot Wesphael zelf te vervolgen voor doodslag. Volgens de familie van Véronique Pirotton pleegde de vrouw geen zelfmoord.

Bekijk ook: