Brand in ziekenhuis in Henegouwen

Rond 18 uur is in een ziekenhuis in Warquignies in Boussu bij Bergen (Hengouwen) een zware brand uitgebroken. Een honderdtal mensen werd geëvacueerd en verzameld op de parking van het ziekenhuis. Het rampenplan is afgekondigd, aldus de burgemeester van Boussu, Jean-Claude Debiève. De brandweer van Bergen, en die van Chièvres en Saint-Ghislain kwamen meteen ter plaatse.

Volgens de burgemeester zijn er geen doden of gewonden. De brand zou zijn uitgebroken in de vleugel geriatrie. Op die afdeling waren volgens Debiève vandaag werkzaamheden aan de gang.

Er is een crisiscentrum geïnstalleerd in het politiekantoor van de zone Boraine, tegenover de "Espace Magnum" in Colfontaine, waar een deel van de geëvacueerden naartoe kan. Anderen werden overgebracht naar lokale instellingen. Op de parking van het ziekenhuis stond een tijdlang een medische noodpost.

Op Facebook verscheen een filmpje waarop duidelijk de zwarte rook te zien was. Je kan ook zien hoe mensen via de noodtrap het ziekenhuis verlaten.

Foto van onze Franstalige collega's van RTL