Politie kent bijna alle relschoppers A'pen

Na de oproep in het opsporingsprogramma FAROEK over Antwerpse relschoppers zijn al tien van de elf hooligans zo goed als geïdentificeerd. Van zeven relschoppers is de politie zeker van de identiteit. De elf worden gezocht voor hun baldadigheden na de wedstrijd Antwerpen – Eupen op 30 april van dit jaar.

Meteen na de uitzending van FAROEK begonnen de tips binnen te lopen en ook vandaag zijn er massaal veel getuigen die zich melden met tips. Zes verdachten gaven zichzelf aan bij de politie. De oproep kwam er gezien de zwaarte van de feiten: er raakten vijftien agenten gewond bij de rellen en de schade liep op tot één miljoen euro. 77 verdachten werden snel geïdentificeerd, voor elf anderen schakelde de politie het programma FAROEK in. 

Met resultaat: tien van de elf zijn zo goed als geïdentificeerd. De enige die nog onbekend is, is de man die zich vastgreep aan de motorkap van een rijdende combi. Hij is het moeilijkste op te sporen omdat er geen stadionbeelden zijn die hem lokaliseren. De beelden van het incident kunt u hieronder nog eens bekijken. Als u de man op de combi meent te herkennen of meer informatie hebt, neem dan zeker contact op met de speurders via 0800/ 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu.

Enorme ravage
De rellen braken uit na de wedstrijd Antwerpen - Eupen. Het was de beslissende wedstrijd voor de Antwerpenaren die zou beslissen over promotie naar eerste klasse of niet. Uiteindelijk greep Antwerpen naast de promotie, wat de gemoederen deed verhitten. Hooligans liepen het veld op, het waterkanon werd ingezet om hen uiteen te drijven. Maar daarop verlegde het geweld zich naar de regio rond het stadion. Daar richtten de relschoppers een enorme ravage aan.