"Lichaam mogelijk van vermiste Didier"

In het 'Dokske' aan de Zuidkaai in het Antwerpse district Merksem is vandaag een lichaam aangetroffen. Volgens het parket van Antwerpen zijn er sterke aanwijzingen dat het om de vermiste Didier Bartholomeus gaat. De 25-jarige man uit Schilde verdween zondag spoorloos na een avondje stappen in discotheek The Villa op het Antwerpse Eilandje.

Rond half elf vanmorgen zagen voorbijgangers een lichaam drijven aan de Zuidkaai in Merksem. De politie zette meteen de hele buurt af. Volgens het parket is het zo goed als zeker wie de man is. "De volle zekerheid of de volle bevestiging kunnen wij op dit moment nog niet geven, er moeten vandaag en morgen nog een aantal onderzoeksdaden gebeuren. Maar er zijn wel sterke aanwijzingen die in de richting wijzen van de 25-jarige Didier Bartholomeus", aldus Ken Witpas, woordvoerder Parket Antwerpen.

Spoorloos
Didier Bartholomeus vierde zaterdagnacht zijn 25ste verjaardag, in discotheek 'The Villa' op het Eilandje. Sinds vijf uur zondagochtend is hij spoorloos. Er zou gevochten zijn aan 'The Villa', maar hoe en wat precies, dat blijft voorlopig één groot vraagteken. "We hebben nu een onderzoeksrechter gevorderd op basis van mogelijke feiten van onopzettelijke doding, dat wil zeggen dat wij er voorlopig vanuit gaan dat er geen criminele feiten aan de oorzaak liggen", aldus Witpas.

"De onderzoeksrechter zal nu een autopsie bevelen op het lichaam om de juiste doodsoorzaak trachten te achterhalen. Als het inderdaad de 25-jarige Didier Bartholomeus betreft, zal er ook onderzocht worden wat er zich die ochtend heeft afgespeeld in en rond The Villa."

Flyeractie
De vrienden van Didier hielden gisteren nog een grote flyeractie in de hoop nog een spoor van hun vriend te vinden.