AB Inbev blijft naam behouden

In Brussel is de eerste horde genomen van het rondje aandeelhoudersvergaderingen dat vandaag gepland staat om de overname van SABMiller door AB InBev te bezegelen. Meest opvallende aankondiging was dat AB InBev ook na de overname van SABMiller gewoon AB InBev zal blijven heten.

Volgens woordvoerder Korneel Warlop is gekozen om de naam te behouden, omdat men álle lokale entiteiten wil respecteren. "Ambev, Grupo Modelo, InBev België ... die blijven zeer belangrijk voor ons", klonk het. "Van SABMiller wordt Miller bovendien afgestoten."

Daarnaast is er natuurlijk de naamsbekendheid van AB InBev en waarschijnlijk ook het feit dat rebranding heel wat geld kost, al wilde de woordvoerder dat niet bevestigen. Het lettertype van de nieuwe brouwer AB InBev blijft hetzelfde, maar uit het logo verdwijnt wel de (Amerikaanse) adelaar. 

Algemene vergadering
Op de buitengewone algemene vergadering werden voorts zoals verwacht alle resoluties die de fusie met SABMiller voorbereiden, goedgekeurd. Dat gebeurde steeds met meer dan 99 procent van de stemmen.

Het is nu wachten op het resultaat van de stemmingen op de aandeelhoudersvergadering van SABMiller in Londen. De raad van bestuur van SABMiller raadt de aandeelhouders alvast aan om het bod van 45 pond per aandeel te aanvaarden.