Agent in Marcinelle plande dubbele moord

De politieman, die gisterenmiddag in Marcinelle is opgepakt, had plannen om twee mensen te vermoorden. Dat meldt het parket van Charleroi. De 35-jarige man kocht eerder wapens en explosieven op het darkweb, een onderdeel van het wereldwijde web dat onzichtbaar is voor zoekrobots.

Het parket bevestigde dat er een dubbel aanhoudingsmandaat uitgevaardigd werd tegen de agent van de GSA (Groupe de Sécurisation et d'Appui) van de zone Charleroi. Daarnaast heeft de onderzoeksrechter hem aangeklaagd voor illegale import van wapens en een dubbele moordpoging.

Darkweb
Volgens bronnen dicht bij het dossier was een buitenlandse inlichtingendienst de verdachte op het spoor gekomen toen die wapens en explosieven bestelde op het darkweb. De federale gerechtelijke politie opende vervolgens een onderzoek.

Gisteren werd de 35-jarige agent opgepakt in Marcinelle door de speciale eenheden. De speurders namen ook allerlei zaken in beslag uit zijn woning, waaronder wapens. Volgens het parket van Charleroi was de man van plan om twee personen uit zijn entourage om te brengen met deze wapens. Volgens nog andere bronnen zou het daarbij gaan om nieuwe partners van zijn ex-vriendinnen.