Dit zijn 8 nieuwe bestemmingen Ryanair

De Ierse luchtvaartvaartmaatschappij Ryanair wil opnieuw groeien in België. Daarom zal ze vanaf volgend jaar acht nieuwe bestemmingen aanbieden in ons land. Zowel vanuit Brussel als vanuit Charleroi zal u naar nieuwe plekken in Europa kunnen vliegen. Ook Brussels Airlines breidt haar aanbod uit.

In Charleroi mikt Ryanair met 79 routes op 5,8 miljoen reizigers en in Brussel met 17 routes op 3,2 miljoen reizigers. Tegenover de zomer van dit jaar zijn dat telkens drie routes extra. Ryanair zegt in België voor 6.800 jobs te zorgen. Nieuwe zomerbestemmingen vanop Brussels Airport zijn Hamburg, Madrid, Malta en Milaan. Dat zijn alle vier bestemmingen die Ryanair ook komende winter al aanbiedt.

De concurrentie is groot: ook Brussels Airlines vliegt naar Hamburg, Milaan en Madrid. Ryanair blijft in Brussel mikken op zakenreizigers, met onder meer frequente verbindingen met Berlijn en Dublin. Maar ook de luchthaven in Charleroi blijft belangrijk voor de Ierse prijsvechter. Vanuit Charleroi start Ryanair nieuwe zomerroutes op naar Glasgow, Sofia, Toulouse en Timisoara. Het aantal vluchten naar Bordeaux, Boekarest, Boedapest, Faro en Venetië wordt opgetrokken.