Nieuwe EuroMillions wordt duurder

Morgen wordt de eerste EuroMillions-trekking gehouden volgens de nieuwe spelformule. De speelwijze blijft identiek: je kiest nog steeds vijf nummers tussen 1 en 50 en twee sterren. Bij dat laatste kan je voortaan kiezen tussen de sterren 1 en 12 in plaats van tussen 1 en 11. De toevoeging van die extra twaalfde ster biedt de Nationale Loterij de mogelijkheid om vaker grotere Jackpots aan te bieden. De inzet per spelcombinatie  is ook opgetrokken van 2 naar 2,50 euro.

De winstverdeling - met dertien winstrangen - blijft zo goed als onveranderd, maar de Britse krant The Sun berekende dat de kans dat je het groot lot wint kleiner wordt. Volgens de krant was de kans op de jackpot voordien 1 op 117 miljoen en bedraagt die nu 1 op 140 miljoen.

My Bonus
Er komt ook bij de nieuwe spelformule een "nationaal" trekkingsspel, "My Bonus". "Nadat het spel meer dan tien jaar onveranderd bleef, was het tijd voor een make-over", zegt Kristel Vervloesem,  woordvoerster van de Nationale Loterij.

Belgische spelers krijgen op die manier die kans om extra winstbedragen op te strijken. Zo wordt er 500 euro toegekend aan 200 extra winnaars bij de dinsdagtrekking en aan 400 extra winnaars bij de vrijdagtrekking - of een totaal van 31.200 bijkomende winnaars per jaar. Op 30 september valt er met EuroMillions maar liefst 130 miljoen euro te verdienen.