Jongen (9) kritiek na val uit raam

Een negenjarige jongen uit het Oost-Vlaamse Belsele is gistermiddag van op de eerste verdieping van een vakantiehoeve uit het raam gevallen. Dat bevestigt Johan Geeraert, korpschef van de politiezone Polder, aan VTM NIEUWS. De jongen werd in kritieke toestand naar het UZ van Gent gebracht.

De jongen was met zijn ouders en vier andere koppels op vakantie in een vakantiehoeve in het West-Vlaamse Koekelare. Hij was met zijn vriendjes aan het spelen op de eerste verdieping en leunde tegen het vliegenraam. Hij viel door het venster naar beneden en kwam zo’n vier meter lager terecht op de binnenkoer.

Spijtig ongeval
De politie, een ambulance en de MUG-heli kwamen ter plaatse. De jongen liep een hoofdtrauma op en verwondingen aan de ledematen. De artsen hadden een half uur nodig om de toestand van het jongetje ter plaatse onder controle te krijgen. Nadien werd hij met de helikopter overgevlogen naar de gespecialiseerde kinderafdeling van het UZ in Gent. Zijn toestand is nog steeds kritiek. Het parket stuurde geen deskundige ter plaatse, alles wijst in de richting van een spijtig ongeval. 

Vliegenraam
Amper twee weken geleden geleden gebeurde een gelijkaardig ongeval in Harelbeke. Een 4-jarig kindje zat door een vliegenraam met een buurmeisje te praten, toen het vliegenraam opeens loskwam en naar beneden viel. Het kindje viel uit het raam en overleed ter plaatse.

Foto: archief