Man doodgeschoten in auto in Molenbeek

Aan het Weststation in de Brusselse gemeente Molenbeek is omstreeks 22 uur gisteravond een man om het leven gekomen bij een schietpartij aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Verheydenstraat. Twee mannen op een scooter zouden een voertuig benaderd hebben dat voor een rood licht stond. De passagier op de scooter zou meerdere keren hebben geschoten op de bestuurder van de wagen. Het duo op de scooter is daarna gevlucht langs de Ninoofsesteenweg in de richting van de ring. De bestuurder van de auto overleed ter plaatse.

Een voertuig met één persoon aan boord stond stil aan een verkeerslicht toen een motor met twee personen naderde. De persoon die achterop de motor zat vuurde verschillende keren op de autobestuurder, die ter plaatse overleed. De motard en zijn passagier zijn weggevlucht in de richting van de Ninoofsesteenweg in Dilbeek.

Volgens de eerste elementen zou de schietpartij een afrekening zijn binnen het criminele milieu, maar politiewoordvoerder Johan Berckmans benadrukt dat alle pistes openblijven. Het slachtoffer is een 35-jarige man die bekend was bij het gerecht.

Carjacking
Ter hoogte van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Dilbeekstraat in Anderlecht veroorzaakte de scooter een ongeval met een voertuig. De twee mannen probeerden vervolgens een carjacking uit te voeren en bedreigden hierbij de bestuurster van een voertuig met hun wapen. Twee andere mannen kwamen ondertussen ter plaatse aan met een auto. De verdachten zijn in dit voertuig gestapt en zijn gevlucht in de richting van de ring.

De daders worden momenteel actief gezocht. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord.