Lena geeft 20 centimeter haar voor mama

In Antwerpen kan je nog de hele dag je haar laten afknippen voor 'Think Pink', de organisatie die strijdt tegen borstkanker. Veel vrouwen verliezen tijdens hun behandeling voor borstkanker hun haar en dat maakt de situatie nog ingrijpender. Het afgeknipte haar dient om vrouwen te helpen die geen geld hebben om een pruik te betalen.

Om je haar te kunnen gebruiken voor een pruikje, moet je minimaal 20 centimeter afstaan. De veertienjarige Lena heeft er lang voor moeten sparen, maar ze doet het voor haar mama die twee jaar geleden stierf aan borstkanker. “Mijn mama was eigenlijk mijn alles voor mij, het was de ergste dag van mijn leven”, vertelt ze aan VTM NIEUWS.

Eén op negen
Eén vrouw op negen krijgt borstkanker, het is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Je haar verliezen is vaak erg confronterend. “De mutualiteit komt tussen wanneer je een pruik wil kopen, maar niet voldoende. Daarom geven wij €200 voor een pruik aan iedereen die borstkanker krijgt”, vertelt Heide Vansevenant van Think Pink.

Vandaag lopen ook zesduizend mensen mee voor Think Pink. Vrouwen die borstkanker hebben of overwonnen, lopen in een roze t-shirt.

Bekijk ook: