Het einde van de nazomer is in zicht

Deze middag is het gedaan met het mooie weer, want dan trekt een zwakke regenzone vanaf de kust over het land. Het is wel nog warm met maxima tot 24 graden. Morgen wordt het wisselend bewolkt en meestal droog. We moeten enkele graden inleveren: nog maxima rond 19 graden.

Zondagmiddag is het in het centrum en het oosten nog zonnig of licht bewolkt. Maar in het westen is het al snel zwaarbewolkt met lichte regen. Geleidelijk zal deze regenzone oostwaarts over het land trekken, zodat er op het einde van de namiddag al mooie opklaringen zijn aan zee. Het wordt nog warm met maxima in de buurt van 19 graden in Hoog-België en aan zee en tussen 22 en 24 graden elders.

Vanavond regent het nog in het oosten van het land, maar in de loop van de nacht wordt het overal droog met brede opklaringen. Het kan wel nevelig worden en vooral in het oosten en het zuidoosten van het land zijn ook lage wolken en mist mogelijk. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in de Ardennen en tussen 8 en 12 graden in Laag- België.

Na het optrekken van het ochtendgrijs, wordt het maandag wisselend bewolkt. In het westen van het land zijn er tijdelijk meer wolkenvelden met kans op een buitje. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden. 

De rest van de week ziet er gelijkaardig uit: wisselend bewolkt met nu en dan een buitje. De zon lijkt dus definitief met vakantie.