Wel of geen tussendoortje?

Het verhaal van de vader die een school voor de rechter sleept omdat zijn kind geen vieruurtje meer kreeg, doet heel wat stof opwaaien. Gaan scholen in de fout als ze tussendoortjes afschaffen, zelfs als het gezonde tussendoortjes zijn?

Er is altijd gezegd dat we drie maaltijden en drie tussendoortjes nodig hebben. Zeker kinderen. Maar voedingsdeskundigen zijn het daar vandaag niet altijd over eens. Voedingsexpert Patrick Mullie geeft de school die het tussendoortje afschafte gelijk. "We neigen te veel naar een samenleving die altijd aan het kauwen is", zegt Mullie. "Kinderen die geen snack krijgen, die vallen niet flauw." 

Kleine maag
Loes Neven van het Vlaams instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie gelooft wel in tussendoortjes. "Kinderen hebben een relatief kleine maag. Ik vind wel dat een of twee tussendoortjes moeten kunnen." Beide experten zijn het er wel over eens dat een kind de namiddag niet helemaal kan overbruggen. Een stuk fruit zou altijd moeten kunnen, want fruit maakt niet dik.